Havermoutkoekjes met rozijnen en honing
Niets zo gezond als een goede portie havermout en daarom maakte ik er een variant van dat iedereen, met de nadruk op iedereen, wel zal lusten, overheerlijke koekjes aangevuld met rozijntjes en een zoete toets van honing! Zeker het proberen waard!
Ingrediënten (voor ongeveer 35 koekjes):
- 100 g boter
- 60 g suiker
- 2 eieren
- 220 g bloem
- 100 g havermout
- 60 g honing
- 2 eetlepels melk
- koffielepel bakpoeder
- 50 g rozijnen
- 1 snuifje zout
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°.
2. Klop de boter schuimig, samen met de suiker. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe.
3. Als alle eieren goed zijn opgenomen, mengen we de bloem met de havermout en voegen deze onder het beslag. Doe er eveneens de honing en de melk bij. Kneed het deeg goed totdat je een homogeen geheel krijgt. Meng op het einde de rozijnen onder het deeg en zorg ervoor dat ze goed verdeeld zijn.
4. Doe het deeg in een spuitzak en spuit kleine balletjes op een bakplaats (die bedekt is met bakpapier).
5. Bak gedurende ongeveer 15 minuten in de oven en laat nadien afkoelen!
Smullen maar!
Ingrediënten (voor ongeveer 35 koekjes):
- 100 g boter
- 60 g suiker
- 2 eieren
- 220 g bloem
- 100 g havermout
- 60 g honing
- 2 eetlepels melk
- koffielepel bakpoeder
- 50 g rozijnen
- 1 snuifje zout
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°.
2. Klop de boter schuimig, samen met de suiker. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe.
3. Als alle eieren goed zijn opgenomen, mengen we de bloem met de havermout en voegen deze onder het beslag. Doe er eveneens de honing en de melk bij. Kneed het deeg goed totdat je een homogeen geheel krijgt. Meng op het einde de rozijnen onder het deeg en zorg ervoor dat ze goed verdeeld zijn.
4. Doe het deeg in een spuitzak en spuit kleine balletjes op een bakplaats (die bedekt is met bakpapier).
5. Bak gedurende ongeveer 15 minuten in de oven en laat nadien afkoelen!
Smullen maar!
Reacties
Een reactie posten