Een pizza bianca is een pizza met een witte saus of kaas ipv de klassieke tomatensaus. Altijd lekker als je eens weinig tijd hebt. En geef toe, zelf gemaakt smaakt dit toch veel beter dan kant-en-klaar uit de diepvries? ;-
Ingrediënten:
- 1 pizzabodem (zelf gemaakt of van Herta)
- Boursin Cuisine met kruiden
- Voorgebakken kippenreepjes (of zelf gebakken)
- Kippenkruiden
- Chorizo
- Mozarella
- Gedroogde kruiden: basilicum, oregano, spaghettikruiden,...
Bereidingswijze:
We starten met het voorverwarmen van de oven op 250°.
Vervolgens rollen we het pizzadeeg open en bestrijken dit met de Boursin Cuisine.
Daarna kruiden we de kippenreepjes nog eens extra met kippenkruiden en snijden we de chorizo en mozzarella in plakjes.
We bestrooien de bodem rijkelijk met de kip, vervolgens met de mozarella en chorizo.
Als laatste stap strooien we er nog wat gedroogde kruiden bovenop. Ik gebruik hiervoor basilicum, oregano en spaghetti kruiden. Deze zullen ook een heerlijke geur verspreiden door het huis ;-)
Als de oven goed warm is, bakken we deze gedurende 10 min op hoge temperatuur, daarna zetten we de temperatuur op 180 à 200 graden en bakken nog een 5-tal minuten verder.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten