Dagelijkse eenvoudige recepten voor iedere foodlover!
Kriekentaart
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
Wat doen we op een regenachtige dag? Juist ja, kriekentaart maken. Eenvoudige, maar lekkere kriekentaart die iedereen wel kan maken, met een klein aantal ingrediënten.
Bekijk mijn eerste filmpje en laat gerust je mening achter!
Wie heeft er zin in een dessertje? Dat ook nog super gemakkelijk is om te maken? Dan is rijstpap de ideale afsluiter! Ingrediënten: - 100 g witte suiker - 50 g vanillesuiker - 1 l melk - 200 g dessertrijst - 1 vanillestok - snuifje saffraan Bereidingswijze: Laat de melk samen met de suiker, het merg uit de vanillestok en de saffraan koken. Spoel de rijst zodat het te veel aan zetmeel verwijderd wordt. Als de melk kookt voegen we de rijst toe. Laat ongeveer 35 minuten rustig koken en roer af en toe. Tip: Doe wat warme rijstpap in een kommetje en voeg wat bruine suiker toe. Eet onmiddellijk op! Heeeeeeeerlijk........!
Met het "mooie weer" van de afgelopen dagen, zou een mens beginnen experimenteren in de keuken. Hierbij mijn eerste receptje van een hele reeks. Smakelijk! Ingrediënten voor de curryroomsaus : - currypoeder - boter - 1/2 ui of 1 sjalot - 1/2 appel - 1/2 banaan - een soeplepel bloem - kippenbouillon - room - zout en peper voor de pasta : - vlinderpasta of een andere soort naar keuze voor de afwerking : - peterselie Bereidingswijze: Eerst en vooral starten we met de currysaus, deze moet toch 20 min zacht sudderen. Stoof eerst de ui of sjalot aan in een klontje boter. Als deze glazig begint te worden, voeg je de halve appel (geschild) en banaan toe en laat op een zacht vuurtje meestoven. Als de appel en banaan zacht beginnen te worden, voeg je 1 eetlepel bloem toe, laat deze even bakken. Voeg daarna het currypoeder toe. Dit is naargelang de sterkte van de curry en naar eigen smaak. Laat dit geheel nog even bakken en voeg daarna kippenbouillon toe, zodat...
Mijn grote voorbeeld, als het op desserten en zoetigheden aankomt, is niemand minder dan..... Roger Van Damme. De beroemde chef van "Het groot gebaar" in Antwerpen bracht vorige week een nieuw boek uit, namelijk "Een groot gebaar". Hierin bundelde hij de beste desserten uit 20 jaar "Het gebaar". Wat tof is aan dit boek is dat hij telkens 2 versies van 1 dessert laat zien, namelijk de super ingewikkelde, maar ook heel mooie presentatie. Dit lijkt allemaal zeer ingewikkeld, maar eigenlijk is het dat helemaal niet (als je hem het op tv ziet doen :-) ). Naast deze moeilijk versie, maakt hij dit keer ook een gemakkelijke versie of zoals hij het zelf noemt "The easy way". Dit keer maakte ik de easy way-versie van dit (zie foto) dessert: "Strawberry red and white", weliswaar met een eigen persoonlijk touch! Let's start! Benodigdheden (voor ongeveer 4 à 6 porties staat er in het boek, ik kreeg er gemakkelijk 8 klein...
Reacties
Een reactie posten