Dagelijkse eenvoudige recepten voor iedere foodlover!
Kriekentaart
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
Wat doen we op een regenachtige dag? Juist ja, kriekentaart maken. Eenvoudige, maar lekkere kriekentaart die iedereen wel kan maken, met een klein aantal ingrediënten.
Bekijk mijn eerste filmpje en laat gerust je mening achter!
Deze keer gaan we voor een receptje met vis! Zalm en kabeljauw zijn mijn 2 lievelingsvissen, dus waarom ze niet combineren in een lekkere papillot? Dit receptje is opnieuw heel snel klaar! Ingrediënten (voor 2 papillotten): - zalm voor 2 personen - kabeljauw voor 2 personen - 1 sjalot - een 10-tal kersttomaten - 3-tal jonge wortelen - 16 soeplepels visbouillon - basilicum - peper en zout extra : aluminiumfolie Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180°. Eerst beginnen we met de voorbereidingen. Snij de wortel en sjalot in brunoise en halveer de kersttomaatjes. Daarna nemen we een groot stuk aluminiumfolie. Hierop leggen we een beetje wortelen met sjalot en daarbovenop komen beide stukken vissen. Leg de kersttomaatjes langs de zijkant. Kruid goed met peper en zout. Leg bovenop de vis nog een vers blaadje basilicum voor de smaak. Doe de papillot goed dicht aan beide zijden en laat 1 kant open. Voeg daarna per papillot 8 soeplepels visbouillon toe. Hier ka...
Pasen doet ons denken aan.... eitjes (al dan niet in chocolade)... eitjes doen ons denken aan.... juist ja.... kippen ;-) ! Vandaag maken we dan ook overheerlijke "snelle" kippensoep. Ingrediënten: - Kippenbouillonblokjes (hoeveelheid naar eigen smaak) - 1 wortel - 1 prei - 1 ui - 1 groene selder - vermicelli of andere pasta die past bij deze soep - peper en zout Bereidingswijze: We starten met het kuisen en fijn versnijden van de groenten. Als dit gedaan is, zetten we de groenten aan de kant. Daarna zetten we een grote pot met water op het vuur en brengen dit aan de kook. Als het water kookt, voegen we de bouillonblokjes toe. De hoeveelheid blokjes hangt af van je eigen smaak. De ene heeft graag een doordringende kippensmaak, terwijl de andere het meer subtiel wil. Vervolgens voegen we de fijngesneden groeten aan de kippenbouillon toe. Deze laten we ongeveer 10 minuten koken. Af en toe proeven is de boodschap om de gaartijd te bepalen. Als laatste laten w...
Gyros ( Grieks : γύρος, jíros ) is een traditioneel Grieks (fastfood) gerecht bestaande uit aan een grote spies gegrild varkensvlees , in reepjes gesneden en gekruid. Het lijkt enigszins op shoarma en het Mexicaanse taco al pastor . Alle drie zijn ze afgeleid van het Turkse döner kebab dat in de 19e eeuw is uitgevonden in Bursa. Ingrediënten: - 2 sneden varkensvlees - 3 paprika's (kleur naar keuze, maar ik koos voor 3 verschillende) - tomatenpuree - tomatenblokjes in blik - 1 ui - peper en zout - kippenkruiden Bereidingswijze: Starten doen we met het versnijden van het varkensvlees in fijne reepjes. Kruid onmiddellijk met peper, zout en kippenkruiden en zet aan de kant. Vervolgens versnipperen we de uit en snijden de paprika ook in reepjes (zoals het vlees). Daarna laten we een klontje boter smelten in een pan en stoven de ui, samen met wat tomatenpuree, aan. Als de ui zacht is, vo...
Reacties
Een reactie posten