Rijstpap op grootmoeders wijze
Wie heeft er zin in een dessertje? Dat ook nog super gemakkelijk is om te maken? Dan is rijstpap de ideale afsluiter!
Ingrediënten:
- 100 g witte suiker
- 50 g vanillesuiker
- 1 l melk
- 200 g dessertrijst
- 1 vanillestok
- snuifje saffraan
Bereidingswijze:
Laat de melk samen met de suiker, het merg uit de vanillestok en de saffraan koken.
Spoel de rijst zodat het te veel aan zetmeel verwijderd wordt.
Als de melk kookt voegen we de rijst toe. Laat ongeveer 35 minuten rustig koken en roer af en toe.
Tip: Doe wat warme rijstpap in een kommetje en voeg wat bruine suiker toe. Eet onmiddellijk op! Heeeeeeeerlijk........!
Ingrediënten:
- 100 g witte suiker
- 50 g vanillesuiker
- 1 l melk
- 200 g dessertrijst
- 1 vanillestok
- snuifje saffraan
Bereidingswijze:
Laat de melk samen met de suiker, het merg uit de vanillestok en de saffraan koken.
Spoel de rijst zodat het te veel aan zetmeel verwijderd wordt.
Als de melk kookt voegen we de rijst toe. Laat ongeveer 35 minuten rustig koken en roer af en toe.
Tip: Doe wat warme rijstpap in een kommetje en voeg wat bruine suiker toe. Eet onmiddellijk op! Heeeeeeeerlijk........!
Reacties
Een reactie posten