Salade met quinoa, tomaat, olijven, avocado en krab met honing-tijm-vinaigrette

Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 kleine tas quinoa
- 2 kleine tassen water
- 1 bouillonblokje (groenten)
- 2 sjalotten
- 1 tomaat
- een 6-tal groene olijven
- 1 avocado
- 6 gedroogde tomaatjes
- 1 blik krab
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 limoen
- olie, azijn, honing en gedroogde tijm (voor de vinaigrette)
- peper van de molen
Bereidingswijze:
We starten met het bereiden van de quinoa. Deze moet ruim de tijd krijgen om volledig af te koelen.
Snipper 2 sjalotten fijn en stoof ze aan in boter, in een pot. Voeg vervolgens een kleine tas quinoa toe en roer het geheel goed door elkaar, zodat er aan elk korreltje wat boter kleeft. Daarna voegen we een grote tas water toe en 1 bouillonblokje. Breng het geheel aan de kook en proef af en toe. De quinoa mag zeker niet platgekookt worden, maar moet nog wat al dente zijn. Ik liet mijn quinoa ongeveer 15 minuten sudderen op een klein vuurtje. Roer regelmatig eens om! Als de quinoa klaar is, zetten we deze aan de kant en laten hem volledig afkoelen.

Daarna openen we het blik krab en laten deze goed uitlekken. Vervolgens mengen we de krab met een beetje mayonaise en kruiden dit goed met peper en zout.
Als laatste stap maken we de vinaigrette. Meng 2 delen olie op 1 deel azijn met wat honing, tijm, peper en zout. Klop goed door!
Schik alles mooi op een bord en smullen maar! Als finishing touch nog een draai van de pepermolen en klaar!
Reacties
Een reactie posten