Witloof in hesp met kaassaus

Ingrediënten (voor 3 personen):
- 6 witloofstronkjes (2 per persoon)
- 6 sneden hesp/ham
- peper, zout, muskaatnoot, en suiker
- bloem, boter, melk voor de belhamel
- gemalen kaas naar keuze
- citroen
Aan de slag:

Daarna beginnen we aan de kaassaus! Laat opnieuw een klontje boter in een pan smelten. Voeg vervolgens bloem toe. Eenmaal de bloem goed is opgenomen door de boter, laten we deze even bakken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Als laatste voegen we de melk toe. Roer goed zodat je zeker geen klonters krijgt en de pan niet aanbrand. Breng dit geheel aan de kook en laat enkele seconden goed doorkoken. Haal vervolgens de pan van het vuur en breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot. Werk de saus af met de gemalen kaas. Laat nog wat kaas over om de schotel af te werken.
Ten slotte kunnen we het gerecht afwerken. Neem een ovenschaal en boter deze goed in. Dit voorkomt het kleven van de rolletjes aan de bodem. Maak vervolgens de witloofrolletjes zoals op de foto en schik deze in de schotel. Daarna gieten we de saus in de ovenschaal tot 1 cm van de rand.
Afwerken doen we met de overschot van de gemalen kaas!

Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten